ĮDOMU.LT - įdomiausios naujienos ir geriausi straipsniai

Įdomūs straipsniai apie kosmosą, gyvūnus, šalis ir pasaulį. Neįprasti faktai apie žmones, jų nutikimus ir atradimus.

TOP10 populiariausi maisto produktai skatinantys vėžį


Pagal Amerikos vėžio bendruomenės pateiktus duomenis, 1 iš 3 moterų susirgs vėžiu. Jei esate vyras, šansai dar didesni - 1 iš 2 vyrų susirgs kokia nors vėžio forma. Turint omenyje, jog daugiau nei pusė vėžio susirgimų yra sukeliami nesveiko gyvenimo būdo ir aplinkos veiksnių, kiekvienas iš mūsų turėtume pasirūpinti, jog vėžio dirgiklių mūsų gyvenime būtų kaip galima mažiau. Žinoma, jog mityba yra labai svarbu, todėl siūlome susipažinti su 10 dažnai naudojamų maisto produktų, kurie gali prisidėti prie vėžio ląstelių vystymosi jūsų organizme. Galbūt po šios publikacijos nuspręsite pakoreguoti savo maitinimosi įpročius.

Rafinuoti miltai. Nors tai ir neatrodo kaip žalingas maisto produktas, rafinuoti miltai tikrai neprideda sveikatos, o atvirkščiai - daro žalą jūsų organizmui. Taip yra todėl, kad rafinuotų miltų gamyboje naudojami įvairūs chemikalai bei cheminiai procesai. Tai reiškia kad makaronai ar balta duona tikrai nėra patys sveikiausi produktai, kadangi yra pagaminti būtent rafinuotų miltų pagrindu. Be to, rafinuotuose miltuose gausu karbohidratų, kurie kenkia natūraliam cukraus balansui kraujyje. To pasekoje kūnas išskiria daugiau insulino, kuris maitina vėžines ląsteles. Kalbant apie didelį kiekį insulino, reikėtų atokiau laikytis nuo gazuotų vaisvandenių bei vaisių sulčių.

Glifosatas. Tai trąšos, pesticidai. Stambūs ūkininkai visame pasaulyje purškia glifosatą ant įvairiausių pasėlių. Būtent dėl glifosato didėja išsigimimų skaičius bei įvairių ligų vystymasis, tame tarpe ir įvairių formų vėžio. Geriausias būdas išvengti glifosatu nupurkštų maisto produktų yra pirkti daržoves ir kitas žemės ūkio gėrybes turguose iš smulkių ūkininkų arba parduotuvėse rinktis produktus patvirtintus ekologiškais.

Rafinuotas cukrus. Tai jau antras rafinuotas produktas sąraše. Kaip jau minėjome, insulinas maitina vėžines ląsteles, o būtent rafinuotas cukrus skatina insulino išskyrimą. Jo gausu visuose saldumynuose, saldžiuose kepiniuose, limonaduose. Be to, limonaduose gausu rūgšties, kuri verčia vėžines ląsteles daugintis.

“Dietinis maistas”. Vien tik dėl to jog viename ar kitame gaminyje nėra kalorijų dar nereiškia, jog jis yra sveikas. Kai vartojate produktus pažymėtus žodžiu “dietinis”, greičiausiai į savo kūną įsileidžiate dirbtinius saldiklius. Pasak nacionalinio vėžio instituto, laboratorijų žiurkės šeriamos dirbtiniais saldikliais (pvz. sacharinu) savo organizme žymiai greičiau vysto vėžines ląsteles.

Lašiša užauginta uždaruose vandenyse. Nors lašiša yra labai sveika, joje gausu Omega 3 riebalų rūgščių kurios suteikia neginčijamą naudą širdžiai, lašišos fermose dažnai yra auginamos antibiotikų ir pesticidų pagrindu. Šios medžiagos itin skatina vėžį, todėl rinkitės jūroje sugautą lašišą. Nors ji ir kainuoja šiek tiek brangiau, tai kur kas sveikesnis produktas.

Raudona mėsa. Raudonoje mėsoje yra Neu5Gc cukraus molekulė, kuri po šios mėsos suvartojimo tampa jūsų kūno molekule. Kūno imuninė sistema šią molekulę identifikuoja kaip infekciją ir su ja kovoją. Tai sukuria uždegimą, kuris skatina vėžio vystymąsi. Remiantis atliktais tyrimais, moterys reguliariai valgančios raudoną mėsą turi kur kas didesnę tikimybę susirgti krūtų vėžiu palyginus su moterimis, kurios riboja tokios mėsos suvartojimą ar išvis jos atsisako.

Spragėsiai. Dirbtinis sviestas esantis bene kiekvienų mikrobangėms skirtų spragėsiu pakelyje gali sužaloti jūsų plaučius, jei įtrauksite jo tiesiai į savo kvėpavimo sistemą. Taip pat čia gausu įvairių rūgščių, skatinančių vėžio vystymąsi.

Apdorota mėsa. Dešros, dešrelės, kumpiai ir visi kiti mėsos produktai vienaip ar kitaip apdoroti chemiškai ir termiškai kasos vėžio tikimybe didina net 67 procentais. Jei renkatės mėsos produktą, stenkitės išsirinkti tokį, kuriame nėra nitratų.

Hidrintas aliejus. Būtent hidrintuose aliejuose yra gausu transriebalų, kurie skatina širdies ligas, silpnina imuninę sistemą ir veda link vėžio. Vietoj to reikėtų naudoti daržovių, alyvuogių, palmių ar kokosų aliejų.

Skrudintos bulvytės. Dauguma greito maisto restoranų bulvytes skrudina hidrintame aliejuje, todėl jos būna persmelktos transriebalais, kurie patenka tiesiai į jūsų organizmą. Be to, tokiose bulvėse dažnai yra gausu druskos, kuri didina kraujo spaudimą ir sukelia kitas ligas.
Parašė Šarūnas Klenauskas 2017 m. rūgsėjo 02 d., perskaityta 90 k.
Visi straipsniai priklauso idomu.lt naujienų svetainei. Be sutikimo kopijuoti draudžiama.

Suradai klaidą ar neveikiančią nuorodą?

Pažymėkite problemos fragmentą pele ir paspauskite Ctrl + Enter.

Atsidariusiame lange aprašyk problemą ir išsiųsk pranešimą administracijai.

Panašūs straipsniai

Parašyk savo nuomonę

reload, if the code cannot be seen

Pasaulis

Paskolų klubas

Kalendorius

«    Gruodis 2017    »
PirAntTreKetPenŠešSek
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kuri tema Jus labiausiai domina?

Euroecredit paskolos